Menyasszonyoknak Pároknak

Ének az esőben (singin’ in the rain – ejtsd: szingin in dö réjn)

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Stresszes egy világ ez az esküvőfotós ’biznic. Azon kívül, hogy fotózni kell tudni, meg ’marketing-izélni, lassan már önképzett meteorológussá kell képeznünk magunkat.

Ebben a szezonban majdnem minden hétvégén megtréfált az időjárás égi áldás formájában, és ez bizony komoly gondok elé állította Drága Menyasszonyaimat. No nem én vagyok a gond, mert ha kell vaddisznó módjára hasalok a sárban zuhogó esőben egyetlen jó képért, hanem a kérdés egy, és ugyanaz… mindig:
„De mi lesz a ruhával?”


Megértelek én. Bölcsi óta erről álmodsz, pörgős szoknyáról és kopogós cipőről… és gyönyörű napsütéses mezőről. Már a farsangon menyasszonynak öltöztél, Apa köttetett Neked igazi virágcsokrot, és ott szerettél bele Pókemberbe… Igaz, középsőben vége lett… de most itt van Ő… meg ez a hüjje eső. Kérdően nézel rám, látom kicsit remegsz. GYÖNYÖRŰ vagy, a ruhád mint a patyolat, hajzat rendben, sminked trendi. Nézem a nagy Ő-t. Kifogástalan szabású öltönyében feszít… ja nem, feszeng. Mert bizony már Ő is remeg… no nem az eső miatt, hanem mert elég neki ha sírás közeli állapotodat látja. Na szóval rám nézel, látom nyílik a szád, de csak egy halk suttogást hallok:
„Akkor most mi lesz Tamás?”

Mi lenne Drága??? Megyünk fotózni! Ernyő van? Van!


 

No nem húzom hosszúra ezt a cikket Drága Menyasszony! Az esküvő leszámítva a pompát és csillogást nem szólhat másról, csak a Ti szerelmetekről, legyen ott eső vagy napsütés. Semmi de semmi sem szegheti kedvedet, hiszen ez lesz életed egyik legfontosabb napja, hiszen Szerelmed ott fogja a kezedet, és köti össze Veled az életét, remélhetőleg az idők végezetéig. A ruhára cseppenő eső pár perc alatt felszárad, azonban ha könnyet hullajtasz rá, tintaként fogja elcsúnyítani Neked ezt a napot. És ezt Te nem hagyhatod.

Bízd Magatokat a fotográfusodra, hidd el, ő pont annyira akarja a jó képeket mint Te, és ne hidd el a menyasszonyi ruhakölcsönző minden szavát!

PS: A bemutatott képek 2010-ben készültek. Az egyiken végig esett az eső, a másikon pedig nem csak hogy végig esett, de egy másik napon fotóztam a kreatív képeiket, és természetesen itt is végig esett!

PSPS: Ha látsz valami téren zenélni indiánokat, menj oda hozzájuk, és állítsd le őket, hogy ez már marhára nem vicces. Én is ezt teszem.

Szipli Tamás