Pároknak Valódi esküvők

A hét esküvője: Anikó és Péter

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Esküvői fotós: Szita Márton | www.szitamarton.hu
Egyházi szertartás helyszíne: Szent István Plébánia, Sopron
Vacsora helyszíne: Hotel Fagus, Sopron
Dátum: 2010. június 19.

A tavalyi év egyik legnagyobb esküvője volt. Komoly szervezés előzte meg a Nagy Napot, többször is egyeztettem a párral, próbafotóztunk, ötleteltünk, hogy merre is menjünk a kreatív fotózáson. Nem is volt kérdés Anikó számára, hogy külön napon csináljuk a kettőjükről szóló anyagot és erre Pétert is rá lehetett venni.

Nem akarok a dolgok elébe vágni, kanyarodjunk vissza a kezdetekhez. Az esküvő napja előtt pár héttel beültünk Péter autójába és elindultunk egy kis kirándulásra, mindenféle koncepció nélkül (azóta szeretek improvizálni). Olyan helyeken voltunk, hogy már vissza sem találnék, mivel előtte egyszer sem jártam ezeken a helyszíneken. Kiváló, eső utáni időnk volt, komoly felhőzettel és néha előbúvó napsugarakkal. Kollégáknak azt nem kell mondanom, hogy ez mennyire előnyös a kép készítésének a szempontjából.

Elérkezett az egybekelés napja is. Anikó és Péter tökéletes esküvőt akartak (ez így is lett), ezért a menyasszony, hosszú hónapokig szervezte a lakodalmat, alaposan és körültekintően választotta a szolgáltatókat. Végig profikkal dolgozhattam, minden a helyén volt, semmi gikszer nem adódott.

A készülődést a lakodalom helyszínen, a Hotel Fagus lakosztályában bonyolították le. Modern berendezés, és sok fény jellemezte a szobát. Öröm volt dolgozni benne. A fodrász és a kozmetikus is házhoz jött. Amikor elkészült az ara, kicsit fotóztam a szálloda falai közt, mely messze földön is híres a kiváló belsőépítészeti megoldásairól.

Ezután következett a templomi szertartás, mely a soproni Szent István Plébánián került megrendezésre. A templom különlegessége, hogy szabályos kör alakban épült (persze, hogy csináltam halszemoptikás képet).

Itt kell szólnom az egyedi menyasszonyi autóról, ami egy veterán korú Jaguár volt. A vőlegény ugyanis oszlopos tagja egy Európában is elismert veterán autóklubnak. Gyönyörű olajzöld-metál csoda volt, a mai napig emlékszem a szépségére és eleganciájára.

A szertartás után visszatértünk a hotelbe, aminek a konferencia termét már nagy szorgalomban díszítette a város egyik jóhírű dekoros csapata, a Herballon. A tavalyi év divatszíne, a lila volt a meghatározó. Lenyűgöző látvány volt.

Egy kis állófogadás után már meg is kezdődött a lagzi. A város aranyifjainak a java is képviseltette magát, így hatalmas volt a buli. A kiváló zenekar az Oldies pedig gondoskodott arról, hogy hétfőn mindenkinek az első útja a suszterhez vezessen. Említést érdemel még a videós stáb is. Anikó öccse ugyanis egy világhírű filmstúdió munkatársa. A kollégái időt, technikát és fáradtságot nem kímélve végig vették az egész napot profi broadcast felszereléssel. Volt itt fullHD-s kamera, steadycam és egy óriási 4m-es, gémeskút kinézetű Manfrotto Glidecam.

Ezzel a fémszörnnyel lehet azt megcsinálni, hogy a kamerát belógatják a közönség fölé és röptetik azt. A hatás ugyanaz, mintha egy kis F-18-as repkedne a teremben, a fedélzetén egy operatőrrel.

Egy kis időjárás okozta szünet után, három hét elteltével pedig elindultunk egy másik országba, hogy elkészítsük azt az anyagot, ami csak a párról szól. Erről beszéljenek a képek!