Pároknak Valódi esküvők

A hét esküvője: Juli és Petar

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Esküvői fotós: Csepregi Tibor | www.csepregiphotography.hu
Egyházi szertartás helyszíne: Szt. Laurentius Katolikus Plébánia – Trausdorf, Ausztria
Vacsora helyszíne: Wilhelminenhof Hotel – Restaurant**** – Trausdorf, Ausztria
Dátum: 2011. május 21.

Akik ismernek, tudják rólam, hogy (már elnézést, de) feláll a hátamon a szőr, ha egy fotós a szövegelésével próbálja “eladni” a képeit. Na nem azért, mert én nem tudok szövegelni, hajjaj :) Sokkal inkább azért, mert az a kép amit magyarázni kell, számomra nem sokat ér. A hét esküvője sorozat játékszabályai most mégis azt kérik tőlem, írjak néhány sort az általam bemutatott esküvőről.

Kicsit messzebbről indulnék neki. 1991-ben 18 évesen az elsők között voltam, akik részesülhetek a rendszerváltás egyik legnagyobb ajándékában: a világútlevélben és soproni srác lévén ez egyet jelentett a szabadsággal. A 6 km-re lévő osztrák sorompók felemelkedtek és hetente jártunk át bringával, stoppal a szomszéd kisvárosokba és szívtuk magunkba az akkoriban még nagyon is édes nyugati levegőt.

Most, húsz évvel a határnyitás után, Juli és Petar egymásra találása és szerelme számomra ezért is különösen szívmelengető, hiszen az immár határok nélüli szűkebb hazám sokszorosára bővült lehetőségeinek, a szomszéd nemzetek és kultúrák keveredésének nagyszerű ajándéka. De meséljenek tovább a képek helyettem, milyen is volt ez a hamisítatlan osztrák-horvát, magyar-horvát multi-kulti esküvő.