Pároknak Valódi esküvők

A hét esküvője: Petra és Andris

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Esküvői fotós: Gyarmati Csaba | www.gyarmatifoto.hu
Egyházi szertartás helyszíne: Fogadalmi templom, Mohács
Polgári szertartás helyszíne: Széchenyi tér, Mohács
Vacsora helyszíne: Ifjúsági Centrum, Mohács
Dátum: 2011. június 11.

Van úgy, hogy valamiért egy-egy esküvő néhány momentuma olyan részletességgel ég bele a retinámba, hogy bármikor könnyedén felidézem az igazán meghatározó pillanatokat. A fejemben vannak az akkor hallott mondatok, hangok, zenék, érzések… és mint egy kedvenc film mozgóképei, peregnek a pillanatok. És néha van úgy, hogy pontosan tudom is, miért megy ennyire könnyen az emlékezés. Amikor a közös hullámhosszon túl a hirtelen támadt baráti érzések mellett igazán mély emóciók törnek a felszínre. Akár egy anyakönyvvezető igazán személyre szabott beszéde, akár a háttérben jelenlévő szülők, barátok reakciói, akár csak egyszerűen nem maradnak rejtve az esküvőket körüllengő érzéshalmok, hanem elemi erővel törnek elő.

Petra és Andris esküvője a “Könnyek esküvője” is lehetett volna, a szó pozitív értelmében. Nem szeretném őket “kompromittálni” azokkal a pillanatokkal, melyek számukra a nap legmeghatározóbb pillanatai lehettek,  de annyit azért elárulok, hogy ezen az esküvőn annyi könnycsepp volt jelen, amit esküvőn talán még nem is láttam. És nem csak a pár, az anyák, az apák és a barátok törölgették buzgón a szemüket és igyekeztek lopva zsebkendőbe burkolózni, hanem a
személyzet sem úszta meg ezt az érzelmi vihart. Pityergett az anyakönyvvezető, szipogott a videós és még a fotós is igyekezett bőszen belenézni a napba, hogy legyen valamiféle magyarázata az erőltetett hunyorgásának… :-) Mindez pedig egyszerűen annak köszönhető, hogy Petra és Andris akkor és ott, nemcsak megélte a nap minden percét, hanem ezt olyan őszintén és mélyen meg is osztotta a jelenlévőkkel, hogy szinte lehetetlen volt kikerülni annak érzelmi hatásai alól. Bátran és természetesen utat engedtek az érzéseiknek és többek között ezért is jár nekik a köszönet!