Menyasszonyoknak Pároknak

Árajánlat kérés – How to…?

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Elkezdődött a jövő évi esküvők szervezése, ami nálunk, fotográfusoknál is megmutatkozik, heti több tucat levél formájában.
Sajnos egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy az e-mail nem is nekünk van címezve, általános alany szerepel a megszólításban vagy egész egyszerűen nem közöl velünk a levél írója fontos információkat.

Ebben a cikkben leírom, hogy melyek azok a dolgok, amikre szükségünk van egy pontos árajánlat elkészítéséhez:

  • Az esküvő dátuma nélkülözhetetlen adat, bármennyire is hihetetlen, gyakran lemarad ez a fontos tényező is
  • Az esküvő helyszínének pontos megnevezése (város, község). Ez az útiköltség kiszámítása szempontjából lényeges információ.
  • Mennyi időre szeretné a pár igénybe venni a szolgáltatást? Egész napra vagy csak bizonyos eseményekre?
  • Végül, de nem utolsó sorban pedig a fotográfus nevén szólítása. Ez nem égetően szükséges, csupán jólesik, ha nem „Tisztelt fotós úrnak” szólítanak bennünket.

Fontosnak tartjuk, hogy a párok, a fotográfus kiválasztásánál ügyeljenek arra, hogy teljes esküvői anyagokat (legalább 10 különbözőt) tekintsenek meg. Így kapnak átfogó képet a szolgáltató stílusáról és arról, hogy miként dolgozik. Nincsen két egyforma, vannak utánzatok, de egy kis idő ráfordításával meg lehet találni az eredetit.
Alaposan tanulmányozzák a szolgáltatásban foglaltakat, nehogy utólagos kellemetlenségek támadjanak abból, hogy nem olvasták el figyelmesen az árajánlatot.

Külön kitérnék az útiköltségre. Általában kilométerdíjat számítunk fel. Fontos, hogy ez nem csak az elfogyasztott üzemanyag költségét tartalmazza, hanem az egyéb amortizációt a közlekedési eszközön (gumik kopása, olaj, hörcsögkerékként pörgő kilométeróra) és a fotográfus ideje, amit az utazással tölt.
Reméljük, hogy a leírtak figyelembevételével kölcsönösen korrekt levélváltásaink lesznek leendő ügyfeleinkkel.

Szita Márton