Pároknak Valódi esküvők

A hét esküvője: Anikó és Csaba

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Esküvői fotós: Daróczi Csaba | www.naszvadasz.hu
Dátum: 2011. június 25.

Amikor Anikóval és Csabával először találkoztam, és az esküvő részleteit beszéltük meg, akkor sejtettem, hogy nem mindennapi eseménynek lehetek dokumentálója.

Ők ugyanis profi versenytáncosok voltak. Hosszú lenne felsorolni hazai, és nemzetközi eredményeiket, nem is vállalkozok rá.

Megjelenésük, mozgásuk, és egész lényük dekoratív, harmóniát, és szépséget sugárzott. Sejtettem, hogy öröm lesz velük dolgozni. Ez az érzés csak fokozódott, amikor azt is elmondták, hogy kb. 20-30 „A” kategóriás versenytáncos is hivatalos lesz az esküvőre. Bár kicsit aggódtam, hogy a kameráim autófókusza vajon tudja-e majd a megfelelő gyorsasággal követni a mozgásukat.

Már a készülődés első percétől fogva egy olyan vidám, felszabadult hangulatú társaságba csöppentem, hogy szinte folyamatosan kattogott a gépem a jobbnál jobb jelenetek láttán. És ez, az idő előre haladtával csak fokozódott. Minden megmozdulás a nap folyamán „falta” a képkockákat, már-már aggódtam, hogy lesz-e nálam elég tárhely, ha ilyen ütemben fotózok.

Az katolikus egyházi szertartás után következett a polgári , amire a táncos barátok egy különleges bevonulást koreografáltak. Nem mindennapi látvány volt!

De talán az egész nap legkülönlegesebb pontja az volt, amikor a szertartás végén a fiatalok a hagyományok szerint köszöntötték a szülőket. Természetesen mint legtöbbször a szülők könnyekig hatódtak. És mi ebben a különleges, hát az, hogy abban a pillanatban eleredt az eső is, de a nap ragyogóan sütött tovább. Az egész nem tartott, mit maga a köszöntő. Számomra is egészen megható látvány volt.

És elérkezett a számomra annyira várt esemény: a buli. Kár is minden karakterért amivel megpróbálnám ezt leírni. Amikor azok versenytáncos fiúk, lányok elkezdtek bulizni,hát legszívesebben én is beálltam volna közéjük! Eddig azt hittem, hogy sok jó buliban voltam már, de ez után újra kellett ezt értékelnem.

A kreatív fotózást másnap csináltuk meg egy környékbeli tanyán, gyönyörű környezetben, és fényekkel megáldva.

Remélem a képekkel sikerül visszaadni azt hangulatot, amiben részem volt.