Pároknak Valódi esküvők

A hét esküvője: Zsófi és István

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Esküvői fotós: Daróczi Csaba | www.naszvadasz.hu
Egyházi szertartás helye: Református templom, Szigetmonostor
Vacsora/buli színhelye: Horány
Dátum: 2012. szeptember 8.

Az igazi SZIGETFESZTIVÁL! Ez volt Zsófi és István esküvője a Szentendrei-szigeten egy szép szeptemberi szombaton. A legjobb példája volt ez számomra annak, hogy flancos külsőségek nélkül is olyan esküvőt lehet tartani, hogy az ott lévő vendégek még nagyszülő korukban is emlegetni fogják. Ugyanis ezt a napot az egyszerűség, a jókedv és a felhőtlenül mulatni tudó vendégsereg jellemezte.

A vendégek egy rét közepén felállított sátorban gyülekeztek, ahol az asztalok és sörpadok a füvön álltak. Az asztalon díszítésként morzsolt kukorica és befőttes üvegekben némi kamilla szolgált. Szinte a sátorban sütötték a szakácsok a húsokat, nagy kondérokban főtt a leves. Hamar át kellett kapcsolnom az elit helyekhez szokott szemem/agyam, hiszen itt a környezet nem fogja „eladni” a képeket, a jó képekért igencsak meg kell dolgozni.
A templomi szertartásra egy omnibuszon indultunk a szomszédos faluba. Ez sem volt egy mindennapos látvány!
A lelkész egy fiatal ember volt, és úgy beszélt, hogy 10 perc után mindenkinek potyogtak a könnyei… mármint a nevetéstől! Ekkor bántam meg először életemben, hogy nem videokamera van a kezemben. Úgy szőtte a gondolatait, hogy a násznép egy emberként szurkolt neki, hogy sikeresen tudja befejezni. A standup végül abban csúcsosodott ki, amikor István keresztnevét is csak harmadikra sikerült eltalálnia. Ekkor már nekem is az jelentette a legnagyobb feladatot, hogy a 24 mm-es objektívemben benne tudjam tartani a témát.

A buli színhelyén a vacsora alatt egy cigányzenekar muzsikált, utána az In Diretta együttes szolgáltatta a zenét. Igazából kár minden karakterért, amivel megpróbálnám leírni, hogy pillanatokon belül micsoda hangulat kerekedett. Azt nem tisztem megítélni, hogy a képeken átjön-e ez a hangulat, legjobb lett volna mindenkinek ott lenni… Kicsit szomorú voltam, amikor lejárt a munkaidőm, legszívesebben én is ott maradtam volna reggelig mulatni.