Menyasszonyoknak Pároknak

Első találkozás a nagy napon

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Ügyféltalálkozóimon gyakran beszélgetünk arról, hogy az esküvő napján mikor, hol történjen az első nagy találkozás. Az a pillanat, amikor először látja meg egymást menyasszony és vőlegény.
Sokfélék vagyunk, sokféleképpen gondolkodunk…
Vannak akiknek ez a pillanat nem olyan fontos. Ők együtt választanak ruhát, együtt készülődnek. Vannak akiknek vallásuk tiltja azt, hogy együtt készülődjenek. Vannak akik szülők, rokonok elvárásainak szeretnének megfelelni, vagy egyszerűen csak így látták másoktól. Elsősorban azokhoz szeretnék szólni, akik ezt a fontos pillanatot kötöttségek nélkül is megtervezhetik.

Minden bizonnyal megvan a szépsége annak, hogy a vőlegény és menyasszony az oltár (anyakönyvvezető) előtt látja meg egymást először a nagy napon. Mindenki nézetét tiszteletben tartva szeretném megosztani Veletek a gondolataimat erről. Bízom abban, hogy sokaknak a segítségére lehet e néhány sor, mert olyan momentumokat fedek fel előttük, melyekre talán nem is gondolnának.

Az esküvő napján, sőt már az azt megelőző néhány napban is – érthető okokból – fokozott az izgalom. Ennek következménye lehet, hogy a nagy napon feledésbe merül néhány apróbb dolog, melynek kapkodás, késés lesz a következménye. A rokonok benneteket keresnek ügyes-bajos kérdéseitekkel, a vendégek Tőletek várják a problémák megoldását. Megérkezik a fodrász, a sminkes, pedig még szívesen aludtál volna a puha ágyikóban, mivel az izgatottságtól keveset tudtál csak pihenni. Időközben megérkezik a dekoratőr a virágcsokrokkal, a kitűzőkkel, nem tudtok mit kezdeni a váratlanul érkezett süteményekkel, az esküvői tortával, melyről teljesen el is felejtkeztetek…
Szakadatlan csörögnek a mobilok, és persze akit sürgősen el szeretnétek érni, az nem veszi fel a telefont :-) Minden pillanatban, amikor a szobaajtó nyílik, kétségbeesetten próbálsz bújni, nehogy meglásson valaki, akinek nem kellene. Közben arra gondolsz, indulás előtt milyen jól esne még egy frissítő zuhany, egy kis relax… majd felébredsz ebből az idilli álomból és fejvesztve rohansz a szertartásra…

A szertartás helyszínén a vőlegényed már izgul, hogy lehet a kedvese, vajon miért késik?… Bár a templomok hűvösek belül, de nem mindegyik és csak addig, amíg hozzá nem szokunk a belső hőmérséklethez… A vőlegény izzad, szívesen szabadulna a ruhadaraboktól, de nem teheti csak a szertartás után… jobbik esetben… rosszabb esetben a vacsorán. Végre megpillantja élete szerelmét, és ekkor veszi észre, hogy tekintetek sokasága irányul rá… Vajon tényleg mindenki őt nézi? Hirtelen jön a felismerés: hol volt eddig ez a sok vendég? :-) Az izgalom ekkor kezd csak fokozódni… Végre elérhető közelségbe kerül kedvesünk, de elmarad az a varázslatos pillanat, amiért a szertartás kezdetére terveztétek az első találkozást… Aztán ismét egy feleszmélés… ott áll a pap, az atya, vagy a lelkész előttetek és arra gondoltok… jaj, csak el ne rontsátok a szöveget… jaj, csak lennénk már túl ezen az egészen!…

Mikor vége a napnak, akkor döbbentek rá, hogy az egészet nem is így terveztétek. És ez tulajdonképpen így is van rendjén :-)

Mitől lehet szebb egy ilyen első találkozás? Tervezzétek úgy a napot, hogy kevesen legyenek körülöttetek, vagy csak a fotós, aki képes a fotóin keresztül visszaadni számotokra azokat az érzéseket, melyeket ebben a meghitt, bensőséges pillanatban átéltetek.
Így biztos támaszt nyújthattok egymásnak a szertartáson. Eszetekbe fog jutni, hogy megfogjátok egymás kezét vagy hogy átöleljétek egymást. Szerelmesen egymásra nézzetek. Eszetekbe fog jutni hátrapillantani és könnyeikkel küzdő szüleitekre, nagyszüleitekre, testvéreitekre mosolyogni…

A leírtakat illusztrációnak szántam… bár volt már részem hasonlóan kaotikus esküvőben :-)
Kívánom Neked – kedves Olvasóm –, hogy ezek a nagyon bensőséges, meghitt pillanatok, érzések ne hiányozzanak a nagy napról és legyen mellettetek olyan fotós, aki mindezt visszaadja Nektek képek formájában!

Szalay Mona