Menyasszonyoknak Pároknak

Kreatív ötletek… avagy, hogyan készüljünk a kreatív fotózásra?

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Az első találkozás a fotográfussal manapság az interneten történik. Fotósaink többsége azt szeretné, ha a párok a stílusunk, képeink után választanának bennünket remélve, hogy megtalálja a zsák a foltját. Ideális esetben ez így is történik. A jobb fotográfusok már határozott, sajátos stílusjegyeket viselnek, már képeikről megismerhetőek.

JB_09
Fotó: Juhász Balázs

A második találkozás már a személyes találkozás. Élőben beszélgetünk a képekről, albumokat, sorozatokat nézegetünk, bepillantunk néhány esküvőbe, hogy ötleteket adjunk a helyszínek választásában is. A legfontosabb, hogy együtt találjuk ki a fotózás stílusjegyeit, helyszíneit, kellékeit. A második találkozáson csak beszélgetünk, ötletelünk, a végleges forgatókönyv igazán a napján és kicsit spontán alakul tovább. Fontos, hogy mégis legyen egy irányvonal. A fotózásig a pár tovább ötletel és kitalálja a részleteket. A kreatív (páros) képek az emberek többségénél a legfontosabb képek az esküvőjükről. Ekkor szeretnék magukat a legszebbnek látni, szeretnék képileg megörökíteni azokat az érzelmeket, amik összekötik őket.

JB_04
Fotó: Juhász Balázs

A kreatív fotózás számomra egy játék. Mindenki szeretne egyszer színész lenni, filmben szerepelni. Ha egy filmforgatáshoz hasonlóan játszunk el kisebb jeleneteket, szituációkat, akkor feloldhatjuk azt a feszültséget, ami az új helyzetből, rutintalanságból fakad, hiszen a párjaink 99%-ban először modellkedik órákon keresztül. A mozgásból keletkezett pózok sokkal természetesebbek, a szituációkban sokkal inkább magukat adják a párok. Persze közben instruálni kell őket, elővenni igazi romantikus jeleneteket, de ettől lesz igazán játék, a játék. A kellékek, pl. autó, kutya, esernyő, repülő, tovább erősíti a filmes hatást. A helyszínválasztás is nagyon fontos. Válasszunk olyan helyeket, ami illik az elképzelt jelenetekhez, változatosak és ami még fontosabb, hogy jó fényekben legyenek. Ezért ajánlott a másik napon való kreatívozás. Mindez az esküvő napján szinte lehetetlen.

Néhány helyszínötlet, illetve stílus

Az egyik kedvelt helyszín a természet. (erdők, parkok, virágos rét, tó vagy folyópart), gyakori és igen jó helyszínek a régi kastélyok, főleg az elhagyottak adnak egy erős kontrasztot, hangulatot, mind külső és belső tereikben. Modern épületek is lehetnek kitűnő helyszínek, főleg azok nagyon jók, amik nagy üvegfelülettel, térrel rendelkeznek. Egy Hotel is megadhatja a maga pompájával, vagy vidéki hangulatával az irányvonalat. Kitűnő filmes hatást ad egy vidámparki körhinta, egy jól választott veterán autó, vagy egy cabrio sportkocsi, vagy éppen egy vespa robogó is. Szeretnek a párok másik korba csöppenni, kicsit időutazni is. Manapság sokan szeretnek extrémebb helyszíneken is fotózni, mint pl. egy gyártelep, disco vagy mozi.

Fotó: Juhász Balázs
Fotó: Juhász Balázs

Ha megtaláljuk a személyiségükhöz illő kellékeket és helyszíneket, akkor biztosan elégedett lesz mind a pár és a fotográfus is egyaránt. Így magukat láthatják vissza a képeken úgy, ahogy még soha. Ez az igazi cél. Az együttes játék összekovácsolja az embereket és mondhatom, hogy kicsit már barátjuk-ként érkezhetünk a nagy napra, mikor már csak egymásra kell koncentrálniuk, hogy megéljék a várva várt pillanatokat. Csak ismételni tudom magamat, ne sajnáljuk a plusz napot a kreatív fotózásra!

Kívánom minden párnak, hogy sikerüljön azt a fotográfust választaniuk, akinek a stílusa és személyisége a legközelebb áll hozzájuk!