Menyasszonyoknak Pároknak

Pár szó a kreatív fotózásról

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

A kreatív fotózás (avagy creative session) kifejezés itthon egy viszonylag új keletű elnevezés. Talán úgy lehetne legjobban megfogalmazni, hogy a régóta létező és ismert ún. beállított (vagy szabadtéri) fotózás egyfajta magasabb színvonalú változata. A minőségi ugrás, amitől egy beállított fotózást kreatív fotózásnak lehet hívni, az egyrészt a fotózás helyszínén (ill. egy adott helyszín kreatív kihasználásán), másrészt a fotós által elkészített képanyag esztétikai színvonalán múlik.

Egy igazán erős kreatív anyag elkészítésére nem árt legalább 2-3, vagy akár még több órát szánni, az elkészült képanyag akkor lesz kellően érdekes és változatos, ha van idő rá (hogy mást ne említsek, ha legalább 2-3 helyszínre sikerül elmenni, sokkal változatosabb lesz a végeredmény). Erre bizony nem elég egy rohanós fél óra, már csak azért sem, mert ennyi idő alatt ti sem fogtok tudni kellő mértékben feloldódni, és felszabadultak lenni.

Jó, ha tudjátok, van lehetőség külön napra kérni a kreatív fotózást. Ha az esküvő napján a menetrendbe már nem férne bele a kreatív fotózás, vagy csak nagyon rohanósan, akkor érdemes, sőt ajánlott egy másik napra tenni. Higgyétek el, megéri, mert akkor teljes nyugalomban tudjuk megcsinálni a fotókat, van lehetőség több helyszínre is elmenni, és az esküvő napján sokkal nyugodtabbak lesztek, hogy már túl vagyunk rajta és nem kell majd rohanni és kapkodni.

Zárásul még egy tippet engedjetek meg: ha esetleg az áhított fotós, akit kinéztetek, túl drága nektek, hogy az esküvő napján reggeltől hajnalig ott legyen veletek, akkor kérjetek tőle csak egy kreatív fotózást egy másik napra. A Pillana(r)t-os kollégák legtöbbje örömmel vállal ilyen felkérést is!

Petrilla Szabolcs