Valódi esküvők

Koo-produkció

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Esküvői fotós: Szalay Mona | www.szalaymona.hu

Minden egy szlogenné vált egy mondattal kezdődött: Vagy Mona, vagy senki!

Egy olyan dupla párosról fogok mesélni, ahol a férjek testvérek. I. Rettenthetetlen Gergely királyról és Trónfosztó Benyóról. A két esküvő közötti különbség napra pontosan 11 hónap, ám érzelmekből a lehető legszélesebb skálát élhettük át.

Még hideg téli hónapokat éltünk, amikor “I. Rettenthetetlen Gergely király”-jal és Andi hercegnővel találkoztam azért, hogy megbeszélhessük esküvőjük részleteit. Mi tagadás, nagyon örültem a felkérésnek, mert már előző évben is nagyon szimpatikusak voltak Trónfosztó Benyó és Petra királylány esküvőjén és azt is megállapítottam, hogy nagyon jó fotóalanyok válnának belőlük.

I. Rettenthetetlen Gergely király esküvőjén történtek kísértetiesen hasonlítottak Trónfosztó Benyó esküvőjére. Nemhiába testvérek. Habitusuk olyannyira hasonlít egymáséra, hogy a fiatalabb testvért néztem idősebbnek, az idősebb király legnagyobb örömére! De nemcsak a külső vonásaik hasonlítanak egymásra ilyen mértékben. Mindkét esküvőn nagyon sok hasonlatosság történt.

A kreatív fotózás alatt hamisítatlan, csak rájuk jellemző humor és jókedv, a “mindenhülyeségbenbennevagyoknemkellkétszermondani” szerepvállalás önként vagy kérésre…. szinte mindegy is. :-) Mindkét szertartás helyszíne kisebb túlzásoktól mentesen fogalmazva is ki volt centizve, ami több kreativitást és problémamegoldást igényelt a fotózás szempontjából. Ja és mindkét alkalommal a “placcon” osztozni kellett a videós kollégákkal is. De hősiesen helyt álltunk mindannyian. Kiindulva az előző évben történtekből, felkészülve minden rosszra és körömrágós izgalmamban Geri királytól azt kértem, hogy a gyűrűhúzást és az anyakönyv aláírását kicsit lassítsák le annak érdekében, hogy legyen elég időm mindent megörökíteni. Na persze ezt sem vették teljesen komolyan. A gyűrűhúzás olyan jól (vagyis lassan) sikerült, hogy a vendégek halk, majd egyre erősödő kuncogása gyorsította csak fel ezt a folyamatot.

Szintén megtörtént mindkét szertartáson, hogy valaki hirtelen felindulásból egy hangos “yes”-t kiáltott. Az első Petra királylány volt, aki Trónfosztó Benyó igen-jére reagált így, a második alkalommal pedig Rettenthetetlen Gergely, aki így fejezte ki örömét amikor átvette az anyakönyvvezetőtől a házasságot igazoló okiratot.

Aztán a vacsorán az örömapák beszéde is ugyanolyan megható volt mindkét alkalommal. A kamera mögött küszködtem a gombóccal a torkomban. A beszédek a családi szeretetről és összetartozásról, az apai gondoskodásról szóltak. Négyszer! Majd a fiúk mostohatestvére énekével köszöntötte a fiatalokat.

A menyasszonytánc alatt mindkét esetben a fivérek ütötték fakanállal a pénzes edény alját…. Na igen. Az ütemmel súlyos problémák voltak…. már első alkalommal is, na de másodszorra! :-) :-) :-) Jól összeszokott baráti társaság ünnepelt mindkétszer.

Petra királylány és Andi hercegnő talán tényleg csak a mesékben létezik. Mindkettőjüknek olyan férjet adott a sors, amilyenről hajadon csak álmodozik. Mindketten gyönyörűek és ami ennél is fontosabb, nagy boldogságnak élnek azóta is.

Az esküvők óta már többször találkoztunk ilyen-olyan módon. Idén is fogunk, nem is egyszer :-) Köszönöm, hogy vagytok nekem!