Menyasszonyoknak

Esküvő fekete-fehérben

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Színek, ízek, illatok… Ha meghalljuk az esküvő szót, bizonyára többségünknek egy gyönyörű menyasszony, színes csokor, nyári napsütés és a hajnalig tartó mulatozás ugrik be először. Hogy jönnek ide a fekete-fehér képek? Hisz azok olyan “komorak”. Vagy mégsem…
A jó fotóhoz fényre és nem feltétlenül színekre van szükségünk. Árnyékkal festve, az érzelmek tisztaságára koncentrálva, sokkal mélyebbre láthatunk, mint az elsőre gondolnánk.

Az esküvői sorozatoknál megszokott, hogy az utómunka során egy-egy képet fekete-fehérben készít el a fotós. Szó se róla, ebben az esetben is lenyűgöző képek készülhetnek. De mi a helyzet akkor, ha már a Nagy Napon tudatosan fekete-fehérben látunk? Színek nélkül, az érzelmekre koncentrálva mindennél hangulatosabb, kortalan emlékképek születhetnek. Fotósként ez olyan, mint amikor fix objektívvel dolgozunk. Nem kell a gyújtótávolsággal foglalkozni, szabadjára engedhetjük kompozíciós készségünket.
Az esküvőn elénk kerülő szituációk bizonyos részeinél más világítást célszerű használni, ha tudjuk, csak fekete-fehérben szeretnénk látni a fotót. Ezért nem feltétlenül elég az utómunka során meghoznunk a döntést. Jómagam szinte csak a lagzin használok vakut, illetve a kreatív fotózásnál, ha a téma megkívánja.

Kedves Menyasszony és Vőlegény, a fotóssal való egyeztetés során térjetek ki pár percre a fekete-fehér képekre! Higgyétek el, olyan érzelmes riportképekkel gazdagodhattok, melyekre mindig boldogan néztek majd.

Egy ide illő slideshow: