Valódi esküvők

A hét esküvője: Ivi és Szabi

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Esküvői fotós: Tamás Pál | www.tamaspal.hu
Helyszínek: Füzérradvány

Ivi és Szabi esküvőjéről nem teljes sorozatot, csupán egy részletet hoztam el Nektek. Több tervezett és nem tervezett esemény tette különlegessé a szerelmesek Nagy Napját.

Kezdődött azzal, hogy a pénteki kreatív fotózást nem igazán akarta kegyeibe fogadni a Mindenható. Borult ég, nyári záporok hada fogadott minket. Ettől nem szoktunk megijedni, sőt! Kifejezetten szeretem, ha borús időben, hegyek közt fotózhatunk. Ilyenkor percről-percre változnak a fények, változik a táj, kimeríthetetlen lehetőségeket kínálva. Két tervezett belső helyszínünk volt: Füzérradvány és Hollóháza melletti egy-egy kastély. Mindkét helyszínen hoztuk a “kötelezőt”, de az igazán nagy kép még váratott magára. Már hazafelé indultunk, mikor gyengén kibújt a nap a felhők mögül. Épp egy gyönyörű erdő mellett haladtunk. Adta magát a lehetőség – ezeket a fényeket ki kell használni. A mély, erőteljes zöld színek, a menyasszonyi ruhával párosítva, igazán szép végeredményt hoztak. Ismét autóba ültünk és Füzérradvány felé indultunk, mikor a szlovák határ mellett egy főútba csatlakoztunk. Az utolsó napsugarak még bevilágítottak két hegy között, vörösre színezve a felszálló párát. Jókor voltunk jó helyen.

Az ilyen lehetőségek miatt szeretem, ha a kreatív fotózások helyszínei között kisebb-nagyobb távokat kell utazni, mert az esetek 90 %-ában belebotlunk olyan szituációba, amivel egyébként nem találkoznánk. Utolsó kockaként végül itt is sikerült elkészíteni A képet.

Másnap igencsak rendhagyó módon kezdődött az esküvő. A szabadtéri szertartások már megszokottnak számítanak kertben, mezőn, de nem egy olyan vár tetején, ahová 20-30 perc hegymászás vezet. Iviék szertartása nem máshol, mint a Füzéri vár tetején volt. Túracipővel és ruhászsákokkal indult a násznép az 552 méteres hegy tetejére, majd gyors öltözést követően, mindenki a legszebb formáját hozva, a fiatalok kimondták az IGEN-t! Ezt követően a hegyről lefelé megszerzett lendülettel folytatódott az esküvő!