Menyasszonyoknak

Készülődős képek?

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Ha nem került rá sor, mindig felteszem ezt a kérdést párjaimnak, miután felvázolták a nagy nap fontos eseményeinek menetrendjét. És reménykedem a felcsillanó szemekben, mert a készülődés során hálás képek tucatjai születhetnek.

SzZ-keszulodes15

Tudom, a készülődés intim szféra. Várakozással, olykor feszültséggel is teli, mégis ha a pár betekintést enged ebbe a személyes világba, az hozzásegítheti a fotográfust, hogy kivülálló helyett benfentessé válhasson erre az egy napra. Így lehet közönséges szolgáltatóból az esküvő valódi részese. Biztos nem árulok el nagy titkot, az elkészült fotókon tapintható a különbség.

SzZ-keszulodes11

A készülődés során születnek ékszerszép képek a menyasszonyi ruháról, a cipőről, a gyűrűről, ékszerekről, csokorról. És közben persze a sminkelés, hajtuningolás fázisairól. A ruha felvétele, a fűzővel való birkózás, a fátyol tökéletes helyének próbálgatása hálás téma. A fotózásnak ez a része jobbára a menyasszonyról szól, de ha a vőlegény a közelben készülődik, őt is érdemes 10-15 perccel megajándékozni.

A készülődős fotózásra érdemes 2 órát szánni, hogy a fentiek kényelmesen beleférjenek. Az ideális helyszín a tágasabb, világos helysiég (a délre nézők világosabbak), ez lehet hotelszoba, lakosztály, ahol a fotós nemcsak körbejárhatja a gépével témáit, de távlati képet is tud készíteni. A változatos fotóanyaghoz az is hozzájárulhat, ha nem egyetlen, hanem két-három irányból is esik be fény. A szobában nem kell steril rendet rakni, hiszen a készülődés felfordulással jár, így hiteles. Ám sosem felejtem el azt a családi házat, ahol két emeleten sem találtam olyan helyiséget, ahol szívesen fotóztam volna, akkora volt a kupi.

SzZ-keszulodes10

Az esküvői képekből szerkesztett albumban a készülődős képek majd dramturgiai szerephez jutnak:  kiindulópontja lesz annak az ívnek, amit az esküvő eseménydús napja kirajzol – a csendes készülődéstől a féktelen buliig.

SzZ-keszulodes09

Szóval, készülődős képek?