Valódi esküvők

A hét esküvője: Körty és Kristi

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Esküvői fotós: Szalay Mona | www.szalaymona.hu

Egy számomra meglehetősen furcsán induló, de mára barátsággá szövődött videós kollégán keresztül kerültem kapcsolatba Körtyvel és Kristivel, akiknek határozott elképzeléseik voltak az esküvőjük hangulatát illetően. Az esküvő fő jellemzője a piknik jelleg volt, kötöttségek, berögzött szokások nélkül. Emlékeszem, Kristi határozottan állította, hogy ennek a hangulatnak a képekben történő visszaadásához az én szememre van szükségük, senki máséra (Kristi látásmódja és az enyém sokmindenben egyezik :-) ) Ettől a felelősségérzetem hirtelen az egekbe szökött. :-)

Az esküvő a Vértes egyik csendes kis szegletében volt megtartva, a kreatív fotózást pedig másnap kora reggel ejtettük meg egy XII.-XIII. századi román kori templom romjai között. Az egyházi és polgári szertartást szabadtérre tervezték, ergo rossz idő szóba sem jöhetett. Pályafutásom alatt -lekopogom gyorsan :-) – egyetlen egyszer fordult elő, hogy az eső olyan időpontban ért egy-egy esküvő napján, amikor nem jött a legjobbkor :-)

Az ő esküvőjükről ezek a szavak jutnak eszembe: szenvedély, szerelem, boldogság, napsütés, felszabadultság. Fotósként olyan pillanatokat élhettem meg Velük, amit mindenkinek szívből kívánok az esküvőjére. Semmi és senki nem tudta őket kizökkenteni a nyugalom és a felszabadultság bűvköréből, a szerelemtől körülöttük lévő rózsaszín köd csak gyenge hasonlat :-) A szertartásokon egymásra figyeltek, az esküt, fogadalmat egymásnak mondták. Tekintetükből, mozdulataikból, szavaikból és gesztusaikból izgatottság helyett a szeretet tükröződött. Ugyanezek az érzések fogtak el, amikor szüleiket, nagyszüleiket köszöntötték egy-egy szál virággal.

Ezúton is kívánok nekik hosszan tartó boldog, együtt töltött éveket!