Valódi esküvők

A hét esküvője: Nóri és Ádám

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Esküvői fotós: Mitcsenkov Attila | www.kepfenyezo.hu

Már az első levélváltáskor tudtuk, hogy Nórival és Ádámmal jó dolgunk lesz. Úgy kezdődött minden, hogy nem is magára az esküvőre hívtak minket, hanem egy jól átgondolt kreatív fotózásra – de a további levelezés majd beszélgetés közben kiderült, hogy nem csak a fotózásról gondolkodnak hozzánk hasonlóan… és valahogy úgy alakult, hogy végül ott találtuk magunkat az esküvőn is, Gyöngyösön, egy szaharai meleget idéző péntek délutánon. :)

Magunk sem feltétlen tudjuk, hogyan történik, de vannak néha napok, amikor minden jól alakul. És ez most egy ilyen esküvő volt, az elejétől kezdve: a készülődésre érkeztünk, egy első ránézésre szép, de nem túl különleges hotelszobába – ahol azután a nap iránya és az ablakok elhelyezkedése miatt egészen gyönyörű fényviszonyokkal találkoztunk. És persze meleg ide vagy oda, annak is volt valami sajátos hangulata, amint a násznéppel a füstös kis gőzösön átzötyögtünk a templomhoz – mégpedig az egyik legszebb református templomhoz, ahol eddig megfordultunk. Igazi ódon hangulatú hely volt (mintha Jókai Mórt is láttuk volna a karzaton); amit az ablakon beragyogó napfény egészen gyönyörűvé varázsolt.

***

A kiindulópontként említett kreatív fotózásra sem kellett sokat várni – mindössze két napot. :) Már-már a karácsonyi ajándékit bontogató gyerek izgatottságával készültünk erre a fotózásra… régóta dédelgetett, és nehezen kivitelezhető tervünk volt, és most végre valóra vált. Szeretjük Budapestet, mert egy kiemelkedően szép város. Főleg, ha a legszebb arcát nézzük: a várost keresztülszelő folyót, és a gyönyörű esti világítást – rég óta szerettünk volna egy esti/éjszakai fotózást itt, a Duna partján. Csak a megfelelő alkalmat kerestük hozzá, és most eljött ez is. :)

Ahogy fentebb említettük: Nóriékkal a levelezés úgy kezdődött, hogy ők valójában nem is magára az esküvőre, hanem egy külön fotózásra hívtak minket. A második-harmadik levél után rájöttünk, hogy komolyan gondolják: “és igen bevállalunk bármilyen helyszínt” – ilyet fotósnak mondani pedig veszélyes… :)  Ekkor kezdtünk el mi is komolyan gondolkozni, és aztán hosszú beszélgetés után érkeztünk meg az éjjeli fényekhez és a Duna-parthoz. Volt még néhány kifejezetten jó és izgalmas ötlet, például a gőzös is így került elő az esküvő napján – és talán még a jövőre is hagytunk valamit…  :)

Meg kellett küzdeni ezekért a képekért, hálásak is vagyunk érte mindenkinek. Nórinak és Ádámnak, hogy az esküvő után két nappal ismét öröm volt fényképezni őket, szépek és fesztelenek tudtak lenni; köszönjük a velük érkező háromfős “mosoly & világítás különítménynek”, hogy beragyogták az estét :), köszönet Szipli Tamásnak a csodalámpáért, és nem utolsósorban hálásak lehetünk a jó időért (a Lánchídról már láttuk a Budapesttől délre villámló, de minket elkerülő vihart).

*** Fontos: bár a Pillanart oldalán a képsorozatok Mitcsenkov Attila nevéhez kötve jelennek meg, mi a Képfényezőnél mindig párban dolgozunk, így az esküvői sorozatok mindig két fotós munkáját dícsérik. Jelen esetben Attila és Eszter képeit láthatjátok lentebb.