Valódi esküvők

Mezítlábas esküvő a Maldív-szigeteken

Megosztás: Facebook Twitter Google+ Pinterest

Álmodoztál már róla, milyen lenne csak kettesben, távol a világtól, stressztől és elvárásoktól mentesen megünnepelni a szerelmeteket? Nos, Eszti és Gergő ezt a módját választotta annak, hogy összekössék az életüket. Én pedig az a szerencsés fotós lehettem, aki mindezt megörökítette.

Több hónapos tervezgetés előzte meg azt a pillanatot, amikor egy szeptember végi napon partra léptem Nalaguraidhoo szigetén, vagyis Sun Island-en. Az alig több, mint másfél kilométer hosszú és kb. 400 m széles szigetet választotta Eszti és Gergő az esküvőjük helyszíneként, ezzel a döntéssel pedig a nászútról is gondoskodtak.

A trópusi éghajlatnak köszönhetően megszámlálhatatlan kókuszpálma, frangipáni, hibiszkusz, ezerféle orchidea és más, sosemlátott növény alkotja a flórát, a szárazföldi fauna pedig gekkókból, repülő kutyákból és mindenféle madarakból áll. Igen gazdag a vízi élővilág is, a szirtcápák és a tüskés ráják talán a legismertebbek.

Jegyesfotózás lánykéréssel

Ahogy az a külföldön tartott esküvőknél szokás, az előző napon jegyesfotózást tartottunk, amit esetükben egy lakatlan homokpadon sikerült kivitelezni, lánykéréssel egybekötve. Egyúttal a maldív homokot és az Indiai-óceánt is teszteltük, előbbi azért nem mindenütt liszt finomságú.

maldiv-szigeteki-eskuvo-vig-laszlo-fotos-02

Hajnali fotózás

Odautazásom fő célja az esküvő fotózása volt. Erre a napra terveztünk egy napkeltés fotózást is, így aztán hajnali 5-kor kopogtattam Esztiéknél. A teljesen néptelen parton gyönyörű fényeket találtunk, igazán megérte korán kelni.

maldiv-szigeteki-eskuvo-vig-laszlo-fotos-04

A készülődés előtt más esküvőkhöz képest szokatlan módon még egy kis óceáni fürdőzés is belefért, természetesen én sem maradtam a parton… Eszti haja és sminkje a szigeten lévő Spa-ban készült, ide érkezett meg Gergő a hagyományos maldív dobosok + csigaházat fújó kürtösök kíséretében, hogy aztán együtt vonuljunk a tengerpartra az esküvői pavilonhoz. Ezen az esküvőn végre násznépnek is érezhettem magam, hiszen hármunkon kívül csak a sziget személyzete volt jelen :)

maldiv-szigeteki-eskuvo-vig-laszlo-fotos-20

A szertartást követően a napkeltés helyszín közelébe golfkocsiztunk, itt várt az ifjú párra a dhoni, amivel egy rövid hajóutat tettek. Érdemes meghallgatni az alábbi videó hangját, a dobolás és a koel madarak hangja igen egzotikus mixet alkotott. Nem véletlenül említettem, hogy csak a hangra figyeljetek, a videózással még hadilábon állok, de remélem, a hangulat azért átjön :)

Napszállta után ugyanebben a pavilonban szolgálták fel az ünnepi vacsorát, a napot pedig egy kis holdfényes éjszakai fotózással zártuk.

maldiv-szigeteki-eskuvo-vig-laszlo-fotos-36

maldiv-szigeteki-eskuvo-vig-laszlo-fotos-38

És te milyen esküvőt szeretnél?

A Maldív-szigeteki kalandról a honlapomon sokkal bővebben írtam, rengeteg fotóval, valamint videókkal felturbózva cikksorozatban olvashatod a három nap igaz történetét. Az egyik bejegyzésben térképet is találsz.

Az írások sorban:
A valóra vált álom: Esküvői fotózás a Maldív-szigeteken
Világgá mentem, három nap múlva jövök!
Álomesküvő a trópusi tengerparton
Búcsú Sun Island-től